Kutak za buduće glazbenike (1.dio)

Evo jedna objava što je ranije izašla na jednom portalu, ovaj put u originalnoj verziji:

Koliko vas je željelo svirati neki instrument? Moj je klavir bio u tatinom studiju i on mi je pokazivao note kad sam krenuo u školu, ali moje vježbanje bi trajalo najviše 15 minuta. Više me zanimala produkcija-klavijatura na kojoj bih stavio zvuk bubnja ili orgulja pa svirao po sluhu pjesme koje sam slušao na probama  tatine grupe i na radiju. S devet godina mama me odvela kod profesorice Jadranke na privatne satove klavira. Nakon dvije godine upisao sam glazbenu školu-klavir.

Moj savjet za klavirske početnike-pjevajte melodiju i onda je počnite tražiti na klavijaturi, istovremeno pjevajući. Istovremeno je važno, jer većina prestane pjevati dok traži odgovarajuće tipke! Za početak nije potreban akustični klavir-dovoljna je školska klavijatura (Casio), a oni koji je nemaju mogu instalirati klavijaturu na svoj mobitel, koja može poslužiti u početku. U sviranju se koristite svim prstima.

Planiranje-ovaj tjedan si postavite za cilj jednu ili dvije pjesme. Slušajte snimku, ako niste sigurni u melodiju i tekst, a onda idući dan počnite s učenjem. Svaki dan posvetite sviranju barem 10 do 15 minuta i nastojte to raditi redovito.

Kada usvojite dovoljan broj pjesama, a nije vam dosadilo, prelazimo na drugi dio-učenje tehnike.

 

Do tada, javite u komentarima ispod (ako ste prijavljeni na facebook profilu) kako vam ide!

Komentari